Can't access random sites Page 1 / 2

kiwikidd77, Mar 3, 8:43pm
Haven't been able to log into smile city for several days now.

This moring wikipedia won't let me in.

Google earth can't get access to the net.

Win7 Ulitimate all up to date.
Zone alarm up to date.
Antimalware up to date, says no malware.
Avast up to date, says no viruses.

I have tried accessing using Firefox, Opera, and Internet Explorer, all have the same problem so it has to be a bug in my system somewhere.

blenheim-trader, Mar 3, 8:45pm
are theyblocked in hosts file...


cybertao, Mar 3, 8:46pm
Have you tried turning it off and on again? Reset the router.
If that doesn't help, try using OpenDNS or Google's DNS servers instead of your ISP's (that the modem uses by default).

pcfix4u, Mar 3, 8:48pm
My bet is zone alarm is the culprit.

kiwikidd77, Mar 3, 8:52pm
Hmm I've turned off all my system as usual overnight, still the same.

blenheim-trader, Mar 3, 8:53pm
Agreed--

Try turning of Zone alarm. .

kiwikidd77, Mar 3, 8:55pm
why would it block just a few sites though?

What do you recommend instead?

kiwikidd77, Mar 3, 8:58pm
Opps goofed. its not Zone Alarm its PCTOOLS firewall plus. Forgot I'd changed. I'll disable it to see what happens.

blenheim-trader, Mar 3, 8:58pm
Because its turned to *%^& that's just my opinion i have the latest version on xp and it blocks outlook express sometimes the older version caused the system to take 3mins to boot. .

pcfix4u, Mar 3, 8:58pm
From memory when you disable zone alarm it is still active. You can stop services or Uninstall it.

blenheim-trader, Mar 3, 8:59pm
you don't have spybot search and destroy running?

kiwikidd77, Mar 3, 9:00pm
The connection was reset









The connection to the server was reset while the page was loading.




*The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.

*If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.

*If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.

kiwikidd77, Mar 3, 9:01pm
Spybot not installedhere.

Turned off the firewall no changes.

Got to be a bug in windows somewhere. I just found I can't change my desktop theme. I usually do it every day just for interest.

blenheim-trader, Mar 3, 9:03pm
How you installed any recent updates from MS. . ?

kiwikidd77, Mar 3, 9:04pm
OK system reboot has fixed the desktop theme which I can now change. Still can't access smile city or wiki

cybertao, Mar 3, 9:09pm
Sorry, I just don't have the stomach for Windows issues these days.

I hope you get it sorted, or try a live CD linux distro. ;-)

blenheim-trader, Mar 3, 9:09pm
My hosts files contents. .

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#102. 54. 94. 97rhino. acme.com# source server
#38. 25. 63. 10x. acme.com# x client host

127. 0. 0. 1localhost
# Start of entries inserted by Spybot - Search & Destroy
# End of entries inserted by Spybot - Search & Destroy

kiwikidd77, Mar 3, 9:16pm
Grr this is enough to make me give up for the day.

Still trying to sort myself with Linux. I think my copy of SuSE is faulty since KDE just freezes as soon as its loaded. neither keyboard nor mouse works. Gnome seems OK so far but Still trying to get online.
Someone kindly sent me a pic of how to set static IP in linux but it doesn't look like the settings I found in SuSE. So will try another distro today.

Maybe I should go bang my head on a wall to see if that helps.

kiwikidd77, Mar 3, 9:22pm
Just tried to install spybot but can't do that either. did the download but it will not install. maybe time to renistall everything.

blenheim-trader, Mar 3, 9:23pm
do you have malwarebytes?

kiwikidd77, Mar 3, 10:01pm
malwarebytes antimalware installed and says all OK.

Just uninstalled PCTools firewall. no change to site access.

This is weird

0800xford, Mar 3, 10:19pm
you asked general first, i'm flattered

http://www.trademe.co.nz/Community/MessageBoard/Messages. asp
x? id=198505

pcfix4u, Mar 3, 10:24pm
Did you have 2 x firewalls installed? ? you said you had zonealarm.

r.g.nixon, Mar 3, 10:26pm
Try going through a proxy such as hidemyass.com

kiwikidd77, Mar 3, 10:40pm
Only one firewall installed. I did have zonealarm but had changed to PCTOOLS firewall.

Now got NO firewall other than the one that comes with windiz

Going off now to retry linux and maybe reinstall Win7

Share this thread

Buy me a coffee :)Buy me a coffee :)